Jelenleg Rihanna a világ leggazdagabb énekesnője
A Forbes legfrissebb pénzügyi toplistája szerint a barbadosi sztár rendelkezik a legnagyobb vagyonnal az énekesnők között, a szórakoztatóiparon belül is csak Oprah Winfrey előzi meg őt a hölgyek mezőnyében.

A Robyn Rihanna Fenty néven született sztárnak eddig 14 Bilboard Top100 vezető dala jelent meg és több mint 200 millió hanglemezt adott el, amellyel minden idők legsikeresebb előadói közé tartozik, az anyagi bevételei jelentős része azonban nem a zenélésből származik.

A barbadosi énekesnő vagyonát a Forbes 1,7 milliárd dollárra teszi, annak ellenére, hogy Rihanna 2016 óta nem adott ki egyetlen albumot sem. Sokan gondolhatnák, hogy a bevételei nagy százaléka koncertekből vagy a szerzői jogdíjakból áll össze, de az énekesnő valójában saját kozmetikai cége, a Fenty Beauty nevű vállalat okán tartózkodik a dobogó legfelső fokán.

A céget 2017-ben alapította és Rihanna vállalkozói karrierje eddig szélsebesen halad előre. Négy évvel a megalakulás után a vállalat becsült értéke több mint 1,4 milliárd dollár, amely mindenképp figyelemre méltó összeg. A sikerben természetesen nagy szerepe van az énekesnő globális népszerűségének, a pénzügyi lap szerint rendkívül effektíven bírja rá követőit a vásárlásra.

Rihanna a szórakoztatóipari toplistán is kifejezetten jó helyet foglal el. A hölgyek mezőnyében egyedül a valaha volt egyik legismertebb televíziós személyiség, Oprah Winfrey előzi meg őt 2,7 milliárd dolláros becsült vagyonával.

A figyelmetekbe ajánljuk