Sportos SUV vagy inkább 300 lóerővel döngető négyajtós? Ránk törik az ajtót az új Bronco modellek.


Ha emblematikus amerikai terepjáróra gondolunk, akkor mindenkinek a Jeep Wrangler, az egykori katonai járművek szellemi örököse ugrik be. Pedig több évtizeden át mindez nem volt ennyire egyértelmű: az 1966 és 1996 között gyártott Ford Bronco szintén kultikus státuszra tett szert észak-amerikai rajongói körében. A detroiti konszern évek óta lebegteti az öt generációt megért off-road modell visszatérését, és végre lehullt a lepel az immár külön almárkaként működő modellcsalád első tagjairól. Az érdeklődés pedig akkora, hogy hosszú időre lefagyott az előjegyzéseket kezelő webfelület.A Bronco család első három tagjának kiszállításai jövő tavasszal indulnak: a terepjáró változat két és négyajtós kivitelben érhető el, emellett pedig piacra dobják a kevésbé nyers, inkább a SUV-okkal rokonságban lévő Bronco Sport verziót is.

A két ajtós

A retróhullámot meglovagolva a dizájn kívül-belül egyértelműen az 1966-os, első Bronco szériát idézi, a robusztus off-road megjelenést a kerek lámpák, a levehető tetőlapok és ajtók, a masszív lökhárítók és alvázvédő lemezek, valamint a gyárilag rendelhető, 35 colos terepgumik biztosítják. A puritán belső tér teljesen vízálló, így a 8 vagy 12 colos érintőképernyő is. Közel 30 cm-es hasmagasság és 85 cm-es gázlómélység gondoskodik arról, hogy valóban árkon-bokron hajtsunk át vele.

A négy ajtós

A 2 ajtós változathoz hasonlóan a meghajtásról 270, vagy 310 LE teljesítményű benzines erőforrás gondoskodik, az asszisztensrendszerek között 360 fokos kamerát, adaptív tempomatot és 7 különböző, előre beállított menetprofilt találunk. Aki még jobb terepképességekre vágyik, az felsőbb szintű összkerékhajtás-rendszert választhat – valamint elképesztő mennyiségű kiegészítőt és tartozék közül válogathat.

A sportos

Ford Bronco

Kitűnő terepező-képességekkel rendelkező SUV? Vagy inkább SUV-os terepjáró? Az biztos, hogy a 4387 mm hosszú Bronco Sport jobb hétköznapi használhatóságot ígér kőkemény testvéreihez képest. A különbségek a formaterven is tetten érhetők, a kínálatban pedig 181 és 245 lóerős motorokat találunk.

Friss

Danny DeVito lesz az ördög Audrey Plaza sorozatában

Audrey Plaza az ördög lányát fogja alakítani, aki éppen az antikrisztust neveli.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk