Home Sweet Home Alone

Méghozzá a Disney+-ra és az első előzetese is megérkezett.


A Reszkessetek, betörők! és annak folytatása köré valóságos kultusz alakult ki. Legtöbb helyen amolyan kötelező karácsonyi film a tévében, emberek pedig bár már fejből tudják mindegyik csapdát, mégis újra és újra megnézik minden évben. Sőt akár tömegfelháborodás is kialakul, ha esetleg egy csatornánál felmerül, hogy valamelyik évben ne adják le, láthattunk erre itthon is példát, aminek az eredménye az lett, hogy végül mégis leadták.

Felmerül a kérdés, hogy mi értelme lenne remake-elni, amikor az eredetit még mindig nézik az emberek, ahhoz képest pedig valószínűleg csalódás lenne minden próbálkozás, ahogy azt a második utáni folytatások is bizonyították. Ez a kérdés ugyanakkor nem merült fel a Disney-nél, ami minél több tartalmat akar streamingplatformjára, a Disney+-ra, úgyhogy készített egy remake-et.

A november 12-én érkező új, Home Sweet Home Alone címet kapó újragondolás elsőre egy kissé olcsó, kifejezetten csak DVD-re szánt Reszkessetek, betörők!-koppintásnak tűnik. Ráadásul az eredetinek a sikerében nagy szerepet játszott Macaulay Culkin ellenállhatatlan karizmája, ami miatt a gonoszkodásai nem váltak irritálóvá, vagy idegesítővé. Az új srácról pedig az előzetes alapján nehéz ezt egyelőre elmondani. De legalább megkapjuk Ellie Kempert, A megtörhetetlen Kimmy Schmidt sztárját az egyik rablóként a szegény ember Joe Pescijeként.


A figyelmetekbe ajánljuk