Így akarják megóvni és feltárni a falat, amely valaha a város ősi magját vette körül.


Új közösségi, kulturális teret alakítanak ki a pesti Vásárcsarnok közelében, a Vámház körút 8. szám alatt. Az itt futó történelmi városfalat akarják ezzel megóvni, feltárni a Budapesti Történet Múzeummal együttműködve.

Pest ősi városmagja évszázadokon át alakult ki, és egészen a 19. század elejéig vette körül fal a mai Belvárosban, az V. kerületben.

a pesti v\u00e1rosfal

budapestcity.org

A történelmi városfal bemutatására állandó és időszakos jellegű régészeti bemutató teret és ezekhez kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket is kialakítanak a Magyar Építők beszámolója szerint. Közben a szomszédos Bástya utcában egy régészeti értékeket bemutató közparkot hoznak létre, itt a mélyépítési előkészítő munkák már zajlanak. A két projekt szorosan kapcsolódik egymáshoz.

Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk