Így akarják megóvni és feltárni a falat, amely valaha a város ősi magját vette körül.


Új közösségi, kulturális teret alakítanak ki a pesti Vásárcsarnok közelében, a Vámház körút 8. szám alatt. Az itt futó történelmi városfalat akarják ezzel megóvni, feltárni a Budapesti Történet Múzeummal együttműködve.

Pest ősi városmagja évszázadokon át alakult ki, és egészen a 19. század elejéig vette körül fal a mai Belvárosban, az V. kerületben.

a pesti v\u00e1rosfal

budapestcity.org

A történelmi városfal bemutatására állandó és időszakos jellegű régészeti bemutató teret és ezekhez kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket is kialakítanak a Magyar Építők beszámolója szerint. Közben a szomszédos Bástya utcában egy régészeti értékeket bemutató közparkot hoznak létre, itt a mélyépítési előkészítő munkák már zajlanak. A két projekt szorosan kapcsolódik egymáshoz.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk