okosmaszk
A gyártó szerint nem léptek be későn a már így is telített maszkpiacba.

Meglepő terméket mutatott be a Las vegas-i CES-en (Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) a Razer. A vállalatot eddig a játékokhoz gyártott, nagy teljesítményű szoftereiről és hardvereiről lehetett ismerni, ám most egy teljesen másik területre tévedtek: megkezdik a saját fejlesztésű okosmaszkok gyártását.

A cég szerint a Project Hazel nevű intelligens és többször használatos maszkkal nem késtek el, hiszen a jövőben is lesz rá kereslet, mivel nem várható, hogy a maszkok a közeljövőben eltűnnek a mindennapokból.

A termék újratölthető szűrökkel lesz ellátva, amik a maszkba épített mikrofonok miatt hangerősítőként is szolgálnak majd. Újrahasznosított műanyagból készül, ráadásul víz- és karcálló. Ha ez nem lenne elég, még világítást is terveztek bele, ami sötétedéskor kapcsol be, hogy jól látható legyen a viselője mimikája és beszéde.

Pontos információ még nincs arról, hogy mikor dobja piacra a Razer az innovatív maszkokat és mennyiért, ugyanis még az USA-ban jóvá kell hagyni a helyi szerveknek a találmányt.

(The Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk