Nyolc nyelven beszél egy japán startup arcmaszkja

Amikor a koronavírus-járvány a maszkviselést mindennapossá tette, egy japán startup egyből megérezte a kiaknázatlan üzleti lehetőséget. Donut Robotics létrehozott egy olyan okosmaszkot, mellyel a társadalmi távolságtartás is könnyebb lehet.


Egy alkalmazásnak köszönhetően, a C-Face Smart nevet viselő maszk képes diktált szöveget írássá alakítani, felerősíteni viselője hangját, valamint lefordítani annak beszédét nyolc különböző nyelvre.

A maszk egyetlen – és valójában óriási problémája –, hogy koronavírus ellen egyáltalán nem nyújt védelmet, hiszen az elején található kívágások tökéletesen légáteresztőek.

„Eredetileg is úgy tervezték, hogy egy szokásos arcmaszk felett viseljék"

– magyarázza Taisuke Ono, a Donut Robotics vezérigazgatója. Fehér műanyagból és szilikonból készült, beágyazott mikrofonnal rendelkezik, amely Bluetooth-on keresztül csatlakozik viselője okostelefonjához. A rendszer több nyelvet is felismer így könnyedén fordít japán, kínai, koreai, vietnami, indonéz, angol, spanyol és francia nyelvekről.

arcmaszk jap\u00e1n

Donut Robotics

A Donut Robotics a Cinnamon nevű robot fordítószoftverén dolgozott még a járványhelyzet előtt – de a pandémia bekövetkezésekor a robotprojektet várakoztatták. Ekkor fogalmazódott meg a csapat mérnökeiben, hogy szoftverüket akár egy arcmaszkba is elültethetnék – adta hírül a CNN.

A figyelmetekbe ajánljuk