Prince

Prince

Örökösei eladták Prince zenei hagyatékának egy részét

Három testvére is átadta mindenféle jogát egy Primary Wave nevű cégnek, ami helyettük kezeli mostantól a sztár dalainak felhasználási jogait is többek között.


Prince legendás volt arról, hogy vasmarokkal kontrollálta, mi jelenhet meg róla és tőle, illetve hol. Ez pont úgy vonatkozott a magánéletére, mint a zenéjére is. 2018-ig például nem volt elérhető Spotify-on sem a munkásságának egy része, mivel a zenész sose adott engedélyt rá. A Sony aztán halála után kötött a hagyatékát kezelő 6 testvérével egy szerződést, aminek révén felkerültek a hiányzó dalok.

Emellett pedig elkezdtek megjelenni korábban ki nem adott dalok, nemrég például a Coming 2 America, Prince egyik soha meg nem jelent anyaga, amit úgy döntött, hogy inkább a fiókban hagy. Most viszont 3 testvére is úgy döntött, hogy továbbad saját hagyatéki örökségén egy Primary Wave nevű cég javára. Egyikőjük ugyanakkor csak 90%-áról mondott le a ráeső résznek, így egyelőre még többségi tulajdona van a családnak.

A megállapodás tartalmazza Prince nevének és arcának használati jogait, továbbá a dalok felhasználási jogait és az abból származó bevételeket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy eladhatnak dolgokat Prince képével és nevével, továbbá beleszólásuk lesz abba is, ki és hogyan használhatja Prince zenei hagyatékát.

A három idősebb testvér nem kíván megszabadulni a saját részétől és bár kényszerűségből együtt kívánnak dolgozni a jövőben a Primary Waves vezetésével, nyilvánvalóvá tették, hogy nem örülnek annak, mit műveltek fiatalabb testvéreik. Egyikőjük ügyvédje ugyanis sokat sejtetően így kommentálta a hírt:

Nem nagyon lehet mit kezdeni azokkal a családtagokkal, akik aprópénzre váltják a zenész örökségét. Jogukban áll.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk