portugália

Úgy tűnik, Portugáliában is eltörölnek minden beutazási korlátozást

A portugál hatóságok a beutazási szabályok módosítását fontolgatják, miután az Európai Unió tagállamainak ajánlása alapján eltörlik az érvényes oltási bizonyítvánnyal rendelkező személyek beutazási korlátozását.


Az uniós országok közös megállapodásra jutottak arról, hogy feloldják a korlátozásokat azon személyek esetében, akik érvényes COVID-19 oltási dokumentummal rendelkeznek. A Portugal News szerint az egyik miniszter irodájának forrása elmondta:

Mint mindig, a kormány megfontolja a nemzeti jogi keretben hatályos szabályok lehetséges kiigazításait, figyelembe véve az ajánlás tartalmát és a portugáliai járványügyi helyzet alakulását.

Az EU Tanácsa a COVID-19 helyzet közepette új ajánlást vezetett be az utazási folyamat megkönnyítése érdekében, amely alapján a koronavírus elleni intézkedéseket az utasok egészségi állapotának, nem pedig az indulási ország járványügyi helyzetének figyelembevételével kell alkalmazni, kivéve természetesen a magas kockázatú országokat.

Unsplash / Tom Byrom

A döntés azt jelenti, hogy a más országokból érkező utasokra enyhébb beutazási szabályok vonatkoznak majd az uniós országokba történő utazáskor, feltéve, hogy a vírus elleni immunizálási folyamatot elvégezték. Az EU Tanácsa január 25-én fogadta el ezt az ajánlást, amely február 1-jén lép hatályba.

Ez azt jelenti, hogy az utazó az oltási, vizsgálati vagy gyógyulási státuszának – amelyet érvényes uniós digitális COVID-tanúsítvány igazol – kell a legfontosabb meghatározó tényezőnek lennie. A személyalapú megközelítés jelentősen leegyszerűsíti az előírt szabályokat, és további egyértelműséget és kiszámíthatóságot biztosít az utazók számára.

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk