Lisszabon
Shutterstock

Lisszabon

Két európai országnak is elege lett a tesztekből, megnyitják a határaikat

A Görögországba vagy Portugáliába utazóknak többé nem kell aggódniuk az utazás egyik legkényelmetlenebb aspektusa miatt.

A magasabb átoltottságnak és a kórházban ápoltak csökkenésének köszönhetően Portugália és Görögország is új utazási szabályokat vezetett be, amelyek értelmében az utazóknak már nem kell indulás előtt bemutatniuk a negatív koronavírus- tesztjüket – írja a Travel Waits.

A rendelkezés azonban csak azokra vonatkozik, akik rendelkeznek az Európai Unió Covid-igazolványával.

Görögország lakosságának valamivel több mint 68 százaléka teljes mértékben be van oltva, továbbá az elmúlt héten 126 857 új fertőzést jelentettek az országban. Ez a szám jócskán lecsökkent az egyheti rekord magas új esetszámhoz képest – 249 121– -, amelyet a 2022. január 3. és január 9. közötti héten jelentettek.

Eközben Portugália az átoltottsági aránnyal rendelkezik, a lakosság 90 százaléka be van oltva. Ennek ellenére egyébként kifejezetten magas, kicsivel több mint 300 ezer esetet jelentettek.

Görögország gazdasága jelentősen függ a turizmustól. A közelgő idegenforgalmi szezonra készülve az ország fokozatosan megkezdte az utazási korlátozások enyhítését. Február 7-től az országba való belépéshez elegendő a Covid-igazolvány.

Akiknek nincs igazolványuk, marad minden a régi: 72 órával az országba lépés előtt PCR-teszt vagy a tervezett érkezés előtt legfeljebb 24 órával elvégzett antigénteszt.

Portugália ugyanezeket vezette be.

Az intézkedések egyébként nem meglepőek: egyre több ország enyhít a korlátozásain egész Európában.


A figyelmetekbe ajánljuk