A Winter's Journey

A Winter's Journey

A Sony kiad egy filmet, ami PlayStationön készül

A Sony bejelentette, hogy megvásárolta egy John Malkovich-ot is felvonultató animációs film jogait, amit a Dreams nevű játékkészítőben is alkotnak.


A Sony Pictures Classics megvásárolta az A Winter's Journey című animációs film jogait, amely részben a PlayStation Dreams nevű játékkészítő eszközének felhasználásával készül majd. A filmben élőszereplős alakítások keverednek majd számítógépanimációval és festett animációval egyaránt.

Franz Schubert Winterreise című, 24 dalból álló, énekhangra és zongorára írt darabjának adaptációja lesz. A film egy szerelmes költő történetét meséli el, aki veszélyes utazásra indul, 1812-ben Bajorországban, hegyeken és havon át. A filmnek nincs még megjelenési dátuma, de a forgatás várhatóan júniusban kezdődik a lengyelországi Wrocławban, a színészek között pedig olyan nagy neveket is találunk, mint John Malkovich és Jason Isaacs.

A Dreamst eredetileg a Media Molecule, a LittleBigPlanet mögött álló stúdió készítette PS4-re. A stúdió kezdettől fogva úgy adta el a termékét, hogy különböző művészeteti alkotásokat, filmeket és videojátékokat lehet vele készíteni. Azóta az emberek többek között saját játékokat készítenek vele, a természet valósághű renderelésére is alkalmazzák, továbbá kedvenc filmjeik emlékezetes jeleneteinek reprodukciójára is alkalmazzák.

Az A Winter's Journey azonban a hírek szerint az első alkalom lesz, hogy a Dreamst játékfilmhez használják. Ami magát a Dreamst illeti, jelenleg 10 dollárért, vagyis picit több, mint 3 ezer forintért kapható a PlayStation Store-ban. Érdemes vele játszani, hisz ahogy a fenti példa is mutatja, amellett, hogy jó tanuló eszköz, akár még mozifilmet is készíthetünk benne, ha jól kitanuljuk!

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk