ps5

Még sose volt ennyire sikeres pénzügyi éve a cég konzolrészlegének úgy, hogy minden eladott darab veszteséges.


Közzétette éves pénzügyi jelentését a Sony, amiből kiderül, hogy 4,5 millió PlayStation 5 játékkonzolt adott el 2020 folyamán, ami nagyjából megegyezik a PlayStation 4 értékesítési számaival 2013-ban. Emellett viszont tavaly még a PlayStation 4-ből is értékesített 1,4 milliót, összesen 8,4 milliárdos bevételt generálva. Vagyis történelmének legsikeresebb pénzügyi évét zárta a Sony játékrészlege.

Összesen 40%-al növelték a bevételeiket a 2019-es adatokhoz képest. Ami pedig a játékeladásokat és hardwerértékesítéseket illeti, előbbiből 4,6, utóbbiból pedig 2,3 milliárd dolláros bevétele származott a Sonynak. Ráadásul 9%-kal növekedett 2020-ban a PlayStation Plus feliratkozóinak a száma is.

Érdekes adalék a számokhoz, hogy mivel belőttek egy stratégiai árat a PlayStation 5 értékesítésénél, ami alacsonyabbnak bizonyult, mint amennyibe került a konzol elkészítése, így minden eladott példány veszteséges.

Csökkentek viszont a mobil- és kameraeladások 2019-hez képest, ugyanakkor ez egy trend része, így valószínűleg nem okoz aggodalmat a cégnél. 2020-ban ugyanis az Apple kivételével mindegyik mobil- és kameragyártó megszenvedte a koronavírus-járványt bevételi szempontból. Összességében nagyon sikeres évet zárt a Sony, köszönhetően elsősorban a videójátékos részlegének.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk