PlayStation 5

Bár eredetileg június 4-re tervezték, az Egyesült Államokban tapasztalható zavargások miatt a Sony végül csak június 10-én mutatta be a PlayStation generáció legújabb tagját, a PlayStation5-öt.


Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól kerül kereskedelmi forgalomba a játékkonzol, a bemutatóból azonban kiderült, hogy a PS5-ből nem csak egy, hanem máris két verzió érkezik majd: a rajongók választhatnak egy hagyományos optikai meghajtóval felszerelt, és egy Digital Edition névre keresztelt változat közül. Utóbbi a PlayStation termékcsalád első ilyen verziója, melybe ugyan már nem lehet Blu-Ray és DVD lemezeket tenni, emiatt viszont minden valószínűséggel olcsóbb is lesz, mint optikai meghajtóval felszerelt testvére.

Premier

A konzol formatervezői is csavartak egyet a játékon, a PlayStation életében először ugyanis a terméket íves forma jellemzi, valamint az alapmodell sem egy színű.

Az online megtartott eseményen az is kiderült, hogy elődeihez hasonlóan a gép fektetett módban is tárolható lesz, valamint, hogy a kezdeti időszakban a Grand Turismo 7, a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Resident Evil 8, a Horizon Forbidden West, valamint a Ratchet & Clank: Rift Apart játékok közül választhatnak azok, akik úgy döntenek, beszereznek maguknak egyet a legújabb PS-ből.

A figyelmetekbe ajánljuk