A Sony igyekszik felgyorsítani a PlayStation 5-ök gyártását
A Sony mérnökei igyekeznek a gyártósorokra nehezedő nyomást minél gyorsabban enyhíteni. A PlayStation 5 hiánycikknek számít a piacon, millió felhasználó szeretne hozzájutni a legújabb készülékhez, ám a cég eddig nem volt képes ellátni megfelelő mennyiségű konzollal az embereket. Ezt szeretnék mihamarabb orvosolni.

Hiába tett komoly ígéreteket a Sony még a megjelenés előtt azzal kapcsolatban, hogy mindenkinek jut majd elég PlayStation 5, ez végül nem így lett. Itthon is elkapkodták a konzolokat még előrendelésben, sőt az elégedetlenség és a mohóság miatt különféle botrányok is történtek az elmúlt hónapokban.

Természetesen a mai napig akadnak olyan felhasználók, akik várakoznak a saját készülékükre. Aki pedig túlságosan türelmetlen az kénytelen kétes forrásból, a bolti ár többszöröséért venni egyet.

A tajvani székhelyű Digitimes jelentése szerint már készül a konzol következő sorozata, ami 2022-ben debütálhat. Az új modellbe egy átdolgozott, 6 nanométeres AMD processzor kerül majd, ami remélhetőleg elősegíti, hogy több PS5 készüljön el. Ezek az újratervezések pusztán az alkatrészekre összpontosítanak leginkább, és nem tartalmaznak majd jelentős külső változásokat.

Az ilyen fajta újratervezések pedig egyáltalán nem új keletűek a konzolpiacon: ne feledkezzünk el arról, hogy alig két évvel ezelőtt a PS4 debütálása után hasonló ügyködések zajlottak, aminek köszönhetően az új készülékek csendesebbé és energiatakarékosabbá váltak.

(Gamestar)

A figyelmetekbe ajánljuk