Öt tárgy az igazi pezsgőrajongóknak

Pohárból vagy flőtéből? Hűtve vagy szobahőmérsékleten? A pezsgőzésnek évszázadokra visszanyúló hagyománya van, ám ez nem jelenti azt, hogy néha ne dobhatnánk fel kedvenc buborékos italunkat 21. századi újdonságokkal. Hogy pontosan mivel? Mutatjuk!​Hordozható champagnevödör

Instagram

Az egyik alapszabály: pezsgőt és champagne-t csak hűtve fogyasszunk. Ám adódik a kérdés, hogy mit tegyünk akkor, ha nincs a közelünkben – és még csak nem is tudunk szerezni – egy megfelelő jegesvödröt. Ilyenkor érdemes előre gondolkozni, hiszen könnyedén beszerezhetjük a Heating & Plumbing London által készített hordozható champagnevödröt, mely könnyedén hidegen tartja kedvenc pezsgőnket, legyünk akár a tengerparton vagy egy parkban. A pezsgőhűtő alapját úgy alakították ki tervezői, hogy a benne elhelyezett üveg mindig kicsit döntve legyen, így a jég folyamatosan beborítja.

Ár: 47 000 Ft

Bulgari Serpenti x Dom Pérignon Rosé

A legnagyobb divatmárkák egyre merészebbek termékeket készítenek: pár évvel ezelőtt még teljesen elképzelhetetlen volt, hogy egy-egy nagyobb konszern alkoholt dobjon a piacra, de ma már ez is megtörténhet. Így tett a Bulgari: az olasz luxusmárka ugyanis összeállt a Dom Pérignonnal és közösen alkották egy 2004-es limitált kiadású rozét.

A termék mindössze négy városban kapható: London, Milánó és Párizs mellett az idei olimpiának helyszínt biztosító Tokióban szerezhetjük még be az extravagáns pezsgőt.

Ár: 81 000 Ft

Fferrone pezsgőspoharak

kneenandco.com

Pezsgőzni önmagában is élmény, de az érzést fokozza, ha olyan pohárból kortyoljuk kedvenc buborékos italunkat, mely önmagában is alkalmas lenne arra, hogy dísztárgyként tekintsünk rá. Ilyen például a Fferrone May fantázianevet viselő flőtéje is, mely szettben kapható. Tervezői szerint a kétdarabos összeállítást a tavasz és a nyár közötti átmenet inspirálta.

A kézzel készített boroszilikát üvegből készült kollekció mosogatógépben mosható és alkalmas a mindennapi használatra.

Ár: 70 000 Ft

Aliita gyémántos nyaklánc

mytheresa.com

A pezsgőt nemcsak a pohárba töltve csodálhatjuk, hanem akár ékszerként is viselhetjük. Az Aliita 9 karátos gyémántnyakláncán egy pezsgőspohárt formáló medált találunk. Az ékszer 45,5 centiméter hosszú, a rajta található dísz pedig 17 milliméter nagyságú. A nyaklánc alapja aranyból készült.

Ár: 124 000 Ft

Eatable pezsgős gourmet popcorn

eatable.com

Hazánkban is fokozatosan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a VIP-mozik, ahol a nézők a kényelmetlen székek helyett fotelekben foglalhatnak helyett, a popcorn és kóla helyét pedig a legfinomabb – adott esetben akár fine dining – ételek veszik át. Létezik olyan pattogatott kukorica, ami akár még meg is jelenhet ebben a „díszes társaságban": az Eatable teljeskiőrlésű popcornját pattogtatás után prémium belga fehércsokoládéval vonják be, majd pezsgővel átitatott cukorkristályokkal hintik meg, melyek szó szerint robbannak a szájban.

Ár: 3000 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk