ocean builders seapod

A SeaPodok háromszintes luxus belső térrel rendelkeznek, amelyet egy intelligens gyűrűvel lehet vezérelni.


A vízi élet most még vonzóbbnak tűnik az Ocean Buildersnek köszönhetően. A panamai székhelyű, innovatív tengeri technológiákra specializálódott vállalat most mutatta be az óceáni élethez tervezett pods otthonok új flottáját. Az egyedülálló lakóházak a minőségi kézműves kivitelezést a legújabb zöld technológiával párosítják, hogy a tengeren kényelmesen és fenntarthatóan élhessenek a vásárlók.

A kínálat három modellt tartalmaz, amelyek mindegyikét Koen Olthius holland építész tervezte. A SeaPod a vízi élethez készült, a GreenPod a szárazföldre, az EcoPod pedig a környezetbarát megoldás. A SeaPodot, amelyet a világ első ökorezonanciás úszó otthonaként harangoztak be, a kívánatos tengerparti célpontok helyhiányának kezelésére tervezték. Lényegében a megemelt tengeri építmények lehetőséget adnak az utazóknak és a lakosoknak egyaránt arra, hogy a vízparton éljenek a luxus ölében.

Mindegyik kapszula közel 2,5 méter magasan helyezkedik el a hullámok felett, és 830 négyzetméternyi lakóterületet kínál. A három szinten elterülő belső térben egy fő hálószoba, egy nappali, egy konyha, egy fürdőszoba és egy nagy tárolóhelyiség található. Mindegyik otthon 575 négyzetméteres panorámaablakokkal és egy terasszal is rendelkezik, ahonnan akadálytalan kilátás nyílik az óceánra. Az intelligens kapszulákban egy speciális szoftver lehetővé teszi a lakók számára, hogy a világítástól és a hőmérséklettől kezdve a zuhanyzó fűtéséig és a víznyomásig mindent szabályozzanak.

Minden egyes podhoz egy hordható okosgyűrű is tartozik a tulajdonos számára. Egy egyszerű kézmozdulattal kinyithatod az ajtókat, bekapcsolhatod a zenét és még sok minden mást. Ha pedig ez még nem lenne elég futurisztikus, egy drónflotta segítségével élelmiszereket, gyógyszereket és mindennapi tárgyakat juttatnak majd el a kapszulákba, míg a nagyobb autonóm hajók nagyobb szállítmányokat, például bútorokat és csomagokat szállítanak majd. Lesz egy másik önjáró hajó is, amely a szemét összegyűjtésére és a terület megtisztítására szolgál majd.

Ami az ökorezonanciát illeti, az Ocean Builders azt állítja, hogy kifejlesztett egy olyan módszert, amely minden egyes otthon alatt természetes élőhelyet teremt az óceán élővilága számára. Ez pedig segít majd a virágzó víz alatti ökoszisztémák kialakításában. A kapszulákat jelenleg Panamában gyártják, és az első évben ott is lesznek elhelyezve. Idővel a kapszulákat máshová szállítják majd. A szeptembertől megrendelhető úszó házak ára nagyjából 113 millió forintnál kezdődnek, és a fejlesztések és a testreszabás alapján akár 579 milliárd forintig is emelkedhet. Az Ocean Builders azt állítja, hogy az első 100 egyedi kabint 2023 végéig legyártják, sőt le is szállítják.

(Forrás: RobbReport)


A figyelmetekbe ajánljuk