Mégis európiai piacra kerülhet a Cybertruck

Mégis európiai piacra kerülhet a Cybertruck

Bár egyelőre a különféle előírások miatt a Cybertruck jelenleg még nem forgalmazható Európában és Kínában sem, Elon Musk szerint a Tesla azon ügyködik, hogy a villanypickup minél hamarabb a két meghatározó piacra kerülhessen.


Még ha át is alakítanák, akkor sem felelne meg a Tesla Cybertruck villanypickupja az európai forgalomba helyezési követelményeknek a gyalogosvédelem oldaláról

– mondta pár hónappal ezelőtt a Tesla vezető mérnöke.

Lars Moravy korábbi nyilatkozata szerint az autó 1,4 milliméter vastag, rozsdamentes acél paneljei éleinek az Európában elvárt, 3,2 milliméteres lekerekítését nem tudják megoldani. Ezt fizikailag nem teszi lehetővé a pickup felépítése. Emellett a villanyautó tömege a terhelhetőségével együtt felülmúlja a B kategóriás jogosítvány felső, 3,5 tonnás határát – írja a Drive.

Ennek ellenére a Tesla vezetője, Elon Musk a napokban közölte: dolgoznak a Cybertruck átalakításán annak érdekében, hogy a villanyautó megfeleljen az uniós és a kínai előírásoknak is (Kínában is hasonló problémákba ütközött az értékesítése).

A vállalatvezető szerint az Európába és Kínába szánt változat akár már 2025-re is elkészülhet, a mérnökök pedig azon dolgoznak, hogy lefaragják az autó előállítási költségét.


A figyelmetekbe ajánljuk