szemüvegtisztítás
123rf

A szemüvegesek örök problémájára nyújt segítséget egy új kütyü

Maszat nélkül szebb az élet.

A szemüvegesek régi problémája a lencsetisztítás. Statisztikailag ugyan nem igazolható, de biztosra vehető, hogy a viselők nagyobb része nem hord magánál megfelelő törlőkendőt és megelégszenek egy gyors pólóba törölt tisztítással is. Mondani sem kell, hogy nem ez a módszer a titka a makulátlan szemüvegeknek.

De a precízebb, törlőkendőt használók sem végezhetnek tökéletes munkát. Az esetek többségében a foltokat nehézkesen lehet elérni és gyakran csak maszatolnak.

Ennek a fontos problémának a megoldására készült el a LensHD, amely forradalmasíthatja a szemüvegtisztítást.

A projekt a Kickstarteren mutatkozott be, és a tömeggyártáshoz szükséges összeg már össze is jött a csapatnak. Lényegében egy autómosóhoz hasonló, törlőpárnákkal rendelkező szerkezetről van szó – ezekből négy is van; kettő elől és kettő hátul.

A tisztításhoz csupán annyit kell tenni, hogy egy tetszőleges tisztítófolyadékot a lencsékre kell csöpögtetni, majd a szerkezetbe rakni a szemüveget. Pár másodperc alatt pedig elkészül a makulátlan szemüveg.

A LensHD-t nagyjából száz különböző szemüveggel tesztelték, így szinte az összes kerettel használható. A zsebünkben nem fér el, de kis méretének köszönhetően szinte bárhova rakhatjuk. USB-C csatlakozóval lehet tölteni, de töltés nélkül is használható.

A találmány nem is olyan drága: korlátozott mennyiségben 79 dolláros (nagyjából 24 ezer forint) támogatással is elérhető, de a következő árkategória is csupán 89 dollár (nagyjából 27 ezer forint). A LensHD várhatóan már novemberben a piacra kerül, és elvileg a világ összes pontjára felár nélkül kiszállítják majd – így Magyarországra is.

(hvg.hu)


A figyelmetekbe ajánljuk