Szardínia strandja

Eleged van a régi munkádból, a városból, a vacak időjárásból? Itt a lehetőség, hogy ne csak otthagyd ezt az egészet, hanem még pénzt is kapj érte.


Az olasz paradicsomi sziget, Szardínia ugyanis 15 ezer eurót (közel 6 millió forint) akar adni az embereknek, hogy letelepedjenek ott – írja a Time Out. Elég álomszerűen hangzik, nem?

És ami még jobb, a pénz a szardíniai kormánytól támogatás formájában érkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell visszafizetned. A program célja a vidék elnéptelenedése elleni küzdelem, és a sziget nehéz helyzetben lévő vidéki közösségeinek gazdasági fellendítése.

Hogy miért érdemes Szardíniára költözni? A Földközi-tenger második legnagyobb szigete, ahol Európa legnagyobb és legtisztább strandjai találhatóak. Kultúrával teli városok, rengeteg napsütéses nap egész évben, ráadásul itt él a világon a legtöbb százéves – azt hiszem, nehéz elképzelni ennél csodásabb helyet, ahol letelepedhetünk.

Szard\u00ednia strandja

Fotó: Katie Kalmykova / unsplash

Mint azt valószínűleg sejted, az új 15 ezer eurós programnak több csapdája is van. Nemcsak az, hogy a pénzt lakásvásárlásra vagy -felújításra kell fordítani, de a jogosultsághoz egy 3000 főnél kevesebb lakosú szardíniai településen kell letelepedni. A 15 ezer euró egy maximális összeg, a támogatás pedig nem haladhatja meg a ház vagy a felújítás teljes költségének a felét.

Összesen 45 millió eurót (majd 18 milliárd forint) különítettek el a projektre, ami legalább 3000 háztartás számára lesz elegendő ahhoz, hogy kihozzák belőle a legtöbbet.

Mire vársz még? Csomagolj össze! A TheMayor.eu szerint ahhoz, hogy jogosult legyél a támogatásra, a megérkezésétől számított 18 hónapon belül be kell jelentened szardíniai lakóhelyed a helyi önkormányzatnál.


A figyelmetekbe ajánljuk