óra

Az elmúlt évek egyik legnagyobb ékszerrablása: percek alatt kipakoltak egy furgont

Los Angelesben az elmúlt évek egyik legnagyobb ékszerrablását hajtották végre, amely kevesebb mint 30 perc alatt zajlott le.


A tolvajok kirabolták a Brink's (amerikai magánbiztonsági és védelmi vállalat) páncélozott teherautóját egy kamionparkolóban. A rablóbanda hajnali 2 órakor a kamionstopnál várta meg a Brinks furgon vezetőit, majd 27 perc alatt kiürítették a teherautót.

Több millió értékű drágakövekkel, arannyal és más értéktárgyakkal menekültek el. A csoport rendkívül precíz és felkészülten érkezett a helyszínre, hiszen percek alatt kijátszották a teherautó zárszerkezetét, és a tárolókonténerek segítségével elszállították a zsákmányt.

Bár a veszteség értékét még nem hozták nyilvánosságra, a számok feltehetőleg 10 és 100 millió dollár között mozognak.

Arnold Duke, az International Gem and Jewelry Show elnöke, ahonnan a kiállított tárgyakat Pasadenába szállították, azt mondta:

Több mint 100 millió dolláros dokumentált veszteségről van szó. Ez egy abszolút hatalmas bűncselekmény volt. Minden idők egyik legnagyobb ékszerrablása.

Aranyok, gyémántok, rubinok, smaragdok és rengeteg luxusóra tűnt el. 15 kiállító volt, mindegyik 5 és 10 millió dollárt érő áruval. Azok a kisvállalkozások, akiknek az egész vagyonuk abban a teherautóban volt, anyagilag teljesen tönkre mehetnek.

(LuxuryLaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk