harry potter

Miért nevezte el az egyik légitársaság Harry Potter után az ülését?

Az utasok kezdték el, de már a személyzet is így hívja.

A Qantas Airbus A380-as kétszintes repülőgépén 485 ülőhely van, ebből 14 első osztályú lakosztály az alsó fedélzet elején található. És mint kiderült, az egyik ilyen fényűző, magasított fallal rendelkező menedéket – a 2F ülést – a legtöbb utazó már csak „Harry Potter-lakosztályként" emlegeti.

Qantas

A becenév azonban nem az ausztrál légitársaság és J. K. Rowling közös promóciója: a nevet a törzsutasok találták ki, amit már a légiutas-kísérők is átvettek.

Qantas

A 2F nevét a különleges elhelyezkedése adta, mert valamiért az A380-as felső fedélzetére vezető lépcső alatt van elrejtve, ami a híres Privet Drive utcában található ház egyik szekrényszobájának az elhelyezkedését tükrözi.Természetesen ez a lakosztály valamivel jobban felszerelt, mint a lépcső alatti varázslófiú szobája.

Warner Bros

A Harry Potter-lakosztálynál a széles, kontúrpárnázott ülés ággyá alakítható, elöl egy nagy HD-monitor található, az egyik oldalon pedig egy sor praktikus tároló polc található. Bár az A380-as mind a 14 első osztályú lakosztálya egyforma miért választja oly sok nagymenő a 2F-en található Harry Potter-lakosztályt a 14-22 órás Los Angeles-i vagy londoni járatokon?

Ahogy az Executive Traveller cikke bemutatta, a fő- és a felső fedélzetet összekötő lépcső alatti elhelyezkedése „ meghitt" hangulatot kölcsönöz a 2F ülésnek, de klausztrofóbiásoknak talán nem a legjobb választás, mivel az ülés szinte egészét falak ölelik körül, a a bal oldali folyosótól pedig egy térelválasztó zárja el az embert.Ha az utasok ki akarnák nyújtóztatni a lábukat, és szeretnének egy kis változatosságot, a lépcsőn felfelé haladva a két prémium társalgó egyikébe juthatnak, ahol stílusos ülésekkel, finom italokkal és a menüből választható harapnivalókkal várják őket – persze csak azoknak, akik az első osztályon utaznak.


A figyelmetekbe ajánljuk