Egy kék Porsche Panamera.

Tévedésből tizedannyiért árulta a Porsche az egyik legnépszerűbb autóját – óriási balhé lett belőle

Egy banális hiba folytán úgy tűnt, hogy néhány szerencsés kínai vásárló komoly kedvezménnyel juthatott hozzá a Porsche egyik legnépszerűbb modelljéhez.


A Bloomberg szerint az egyik kínai Porsche kereskedés meglepően alacsony, 6,3 millió forintos (124 000 jüan) áron kínálta a Panamera nevű modellt a tényleges 52 millió fointos (998 000 jüan) indulóár helyett.

Az ajánlatra több száz potenciális vásárló csapott le, és azonnal letették az 50 ezer forintos foglalót. A vállalatnál természetesen hamar észrevették a hibát, és módosították az ajánlatot. Ettől függetlenül a kereskedésnek fel kellett vennie a kapcsolatot foglalót tevőkkel, és az incidens után közölték, hogy sikerült „megállapodásra jutniuk” az első vevővel.

Ez is érdekelhet: Őrült összegért találhat új gazdára a valaha készült egyik legkülönlegesebb Porsche

A cég kommunikációs és jogi csapatának azonban nem volt egyszerű dolga, hiszen a szabályok szerint az összes jelentkezővel fel kellett venniük a kapcsolatot, és 48 órán belül vissza kellett utalniuk a pénzt, sűrű elnézések közepette.

Azért is rendkívül kényes ez az ügy, mivel Kína jelenleg a Porsche legjelentősebb piaca. A márka 2022 első félévében 46 664 járművet értékesített az országban (a globális eladások mintegy 30 százalékát), és 6,2 milliárd dollárt zsebelt be.

Érdemes pár szót ejteni a szóban forgó autóról is: az alapmodell egy 2,9 literes V6-os motorral rendelkezik, amely 325 lóerőre képes, míg a csúcsmodell, a GTS egy 4,0 literes V8-assal van megáldva, és 473 lóerőt tud. A járgány hagyományos benzinmotorral és hibrid hajtáslánccal is kérhető.

Akinek van pénze a drágább verziók valamelyikére, az nem akármilyen luxuscunamit kap a nyakába: az Executive változatok hosszabb tengelytávval rendelkeznek, és lényegesen nagyobb lábteret kínálnak, mint a szériamodell, illetve számos olyan kiemelt kényelmi szolgáltatást pakoltak bele (például masszázsülés), amelyek okán a szerencsés tulajdonos úgy érezheti, mintha egy első osztályú luxusrepülőn utazna.

Az autós szakemberek szerint a Panamera legújabb generációját valószínűleg még az idén bemutatják, és jövő évtől kezdődően meg is lehet vásárolni azt. Az indulóárról egyelőre nem tudni pontos részleteket, de az tuti, hogy az új járgány nem 6,3 millió forintos árcédulával fog megérkezni a szalonokba.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk