Porsche logo
Photo by Clément ROY on Unsplash

Őrült összegért találhat új gazdára a valaha készült egyik legkülönlegesebb Porsche

Február 1-jén az RM Sotheby's közel 100 hihetetlen autót árverez el a 10. párizsi aukcióján. Az egyik kiemelkedő darab ez az 1964-es Porsche 904 GTS, amelyet a HiConsumption kínál eladásra.


Miután a német márka az 1962-es szezon végén kiszállt a Forma-1-ből, a sportautók és a GT-versenyzés felé vették az irányt. A 904-es, a Porsche 718-as utódja, amely az első szezonjában számos versenyt megnyert.

A jövőre kínált modell egyike a valaha készült mindössze 108 példánynak. Az autó az eredeti gyári karosszériával rendelkezik, és egy középre szerelt, négykamrás, léghűtéses, szemben álló négyhengeres motorral is rendelkezik, amely körülbelül 260 lóerőre képes. Az erő mellett ötfokozatú sebességváltó, egy sor Weber Brevettato EW karburátor és középen egy kilépő kipufogó is található.

Ez is érdekelhet: Világrekordot futott egy Porsche a leghíresebb versenypályán

A 904-es pedigréje a belső térben is jól érvényesül. A versenyzői üléseket Schroth Racing és Willans többpontos biztonsági övekkel szerelték fel, míg a váltógomb krómozott, a kormánykerék pedig Alcantarába burkolt, és a Porsche jelvényt mutatja. Máshol számos kiegészítő autentikus a modell korának megfelelően, beleértve a Speedster stílusú tükröket, a vintage Dunlop Racing gumiabroncsokat és a kagylós rögzítőkkel ellátott bőrszíjat és csatot.

Bár ez a konkrét példány (alvázszám: 904-036) nem rendelkezik túlzottan híres tulajdonosokkal, mégis magas bevételt várnak tőle. Az RM Sotheby's még nem közölte a becsült árat, de a hasonló állapotban lévő modellek 700 000 dollártól 2 millió dollárig (263-tól 757 millió forint) terjedő árakért mentek el. A HiConsumption természetesen arra számít, hogy ez a 904-es az utóbbi tartományba esik majd.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk