porsche
A Nürburgringnek új elektromos királya van – ezúttal újra német.

A Porsche bejelentette, hogy a Taycan visszaszerezte a leggyorsabb sorozatgyártású EV címét a hírhedt Nürburgringen , miután mindössze 7:33,3 perc alatt teljesítette egy kört. Az idő könnyedén megdöntötte a korábbi rekordot, amelyet a Tesla Model S állított fel még tavaly.

A Taycan Turbo S pilótája Lars Kern volt, aki több mint két másodperccel gyorsabban teljesítette a pályát, mint a felturbózott Tesla Model S Plaid tavaly szeptemberben. Kern nem először állít fel rekordot a Nürburgringen. Egy Taycan Turbóval 2019 nyarán 7:42 perc alatt hajtott körbe, ami akkoriban szintén a leggyorsabbnak számított.

A mostani Taycan Turbo S-t a Porsche most bejelentett Tequipment nevű teljesítménycsomagjával szerelték fel a rekordfutáshoz.

A vállalat csúcsmodellje már eleve egy fenevad, köszönhetően az akár 750 lóerő leadására képes hajtásegységnek. A csomag 21 colos kerekeket tartalmaz, amelyeket utcai Pirelli P Zero Corsa abroncsokba és Porsche Dynamic Chassis Control szoftverbe csomagoltak. A Kern által vezetett Taycan teljesen szériafelszereltségű volt, kivéve a biztonsági célokat szolgáló bukókeretet és a versenyüléseket.

Egyébként a Tequipment teljesítménycsomag hamarosan megvásárolható lesz 13 377 euróért, nagyjából ötmillió forintért, ha valaki szeretné.

(Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk