Egy Porsche-szimbólum

Nem olcsó mulatság: egy családi ház árába kerül ez a rendkívül ritka retró Porsche

Az O'Kane Lavers által eladásra kínált Porsche Outlaw 356B egy valódi ritkaságnak számít.


Az egyedi coupé – amelyért nagyjából 234 000 dollárt (80 millió forint) kérnek – messze nem egy gyári klasszikus, mivel rengeteg különlegességet rejt magában. Ráadásul egy izgalmas háttértörténettel is rendelkezik.

Az 1960-as 356B-t újonnan szállították egy amerikai katonának, aki az új-mexikói Roswellben állomásozott, majd később Connecticutba költözött. A tulajdonos halála után az autó egy pajtában maradt, míg végül 2017-ben egyszer csak rátaláltak. A remek állapotban lévő retró-járgány ezután az Egyesült Királyságba került.

Amint a Porsche megérkezett az óceán túloldalára, teljes felújításon esett át, hogy elérje az Outlaw 356-os specifikációkat. Az aprólékos munkát az Egyesült Királyság legjobb tunerei végezték, köztük a 911 Rennsport, a Workshop Seventy7, a Jaz Porsche, a Riviera Autobody és Roger Bray.

Az O'Kane Lavers szerint a szakemberek rengeteg munkaórát áldoztak az autó felújítására. Új paneleket szereltek a karosszériára, emellett a motort és a sebességváltót, amelyek eredetiek, teljesen újjáépítették. Eközben a futóművet, a felfüggesztést és a fékeket felújították vagy új alkatrészekre cserélték. A fényezéseket is gondosan újrakrómozták.

Belül az egyedi belső térben piros skót Muirhead-bőr és plüss német szövésű szőnyeg található. Az eredeti műszereket is szakszerűen felújították.

O'Kane Lavers szerint a restaurálás összesen négy évig tartott, a felújítási procedúra azonban rengeteg pénzbe került. Úgy tűnik azonban, hogy megérte. Ma az Outlaw bemutatótermi állapotban, az összes papírral és egy örökölt Porsche szerszámkészlettel együtt kerül bemutatásra.

Az autó jelenleg Belgiumban található és ott van bejegyezve, és bárki megvásárolhatja, ám ez a befektetés enyhén szólva sem lesz olcsó mulatság.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk