Parfümfújás.

3 szakértői tipp a tökéletes tavaszi-nyári parfümöd kiválasztásához

A nyári vakációk, trópusi nyaralások és szellős tengerparti látogatások a lehető legmegfelelőbb illatokat kívánják meg. Ennek okán Sonali Vengurlekar, a Baccarose Parfumes illatképző vezetője 3 olyan tippet oszt meg, amivel könnyedén kiválaszthatod a tökéletes tavaszi-nyári parfümödet.


Friss, gyümölcsös és könnyed!

coco tafoya/Unsplash

A testhőmérsékleted magas a forró éghajlaton. Ezért ajánlatos könnyedebb, közép- és alapjegyekkel rendelkező parfümöket használni

– mondja Vengurlekar.

A szakértő szerint a gyümölcsös, friss és könnyű virágos illatok azért népszerűek a nyári évszakban, mert az emberek a boldogság és a könnyedség érzetét társítják hozzájuk, ami kiegészíti a meleg éghajlatot.

Fontos szabály, hogy minél melegebb a hőmérséklet, annál könnyedebbnek kell lennie az illatnak. Vengurlekar olyan összetevőket ajánl, mint a levendula, a zsálya és a menta, amelyek megnyugtatják az elmét. Férfiak esetében pedig az aromás és fougere illatcsaládok közül érdemes választani.

Ez is érdekelhet: 5 férfi parfüm tavaszra, amivel garantáltan nem lövünk majd mellé

Eau de toilette vs.  Eau de parfum

Illusztráció.

Hatem Boukhit/Unsplash

Az illatokat illóolaj-koncentrációjuk szerint EDT (Eau de toilette), EDP (Eau de parfum ) és kölni kategóriákba sorolják.

Nyáron Vengurlekar az EDT-ket ajánlja, mivel ezeknek alacsonyabb az illóolaj-koncentrációjuk, és a meleg, párás éghajlaton jobban megmutatkoznak, mint az EDP-k vagy parfümök.

Bátran kísérletezz!

Camille Paralisan/Unsplash

Az illatok rétegezésének általános szabálya, hogy kerüljük a túlzottan eltérő jegyek keverését. De Vengurlekar szerint azonban ez csak a könyvekben van így:

Kísérletezz, és párosíts két-három illatot egyszerre. Ha például a kedvenc intenzív illatod túl bódító egy forró nyári naphoz, párosítsd egy friss citrus illattal. Először viseld az intenzív illatodat, majd tedd fel a citrusos kedvenceddel.

Egy másik módja a rétegezésnek az, ha a preferált illatcsaládot a testápolási rutin részeként használod – ugyanazt az illatot használd a tusfürdő a testápoló, a dezodor, az aftershave esetén (férfiaknál), és végül a parfümben. Ezáltal az illat intenzívebbé válik, és hosszabb ideig megmarad a bőrödön.


Forrás: Harper’s Bazaar India


A figyelmetekbe ajánljuk