netflix
Shutterstock

Már megint árakat emel a Netflix

Legfrissebb negyedéves jelentésében a Netflix közölte, újabb áremelésre lehet számítani egyes csomagoknál. Mindezt úgy vezetik be, hogy a nemrégiben betiltott fiókmegosztás újabb dollármilliókat, valamint több millió új előfizetőt hozott a streaming-szolgáltatónak.


Az általános megközelítésünk ugyanaz marad:az árak és tervezetek széles skáláját kínáljuk az igények kielégítésére, és mivel több értéket nyújtunk tagjainknak, időnként kicsit többet kérünk tőlük.

írta közleményében a Netflix, amely tehát újabb áremelésre készül.

Ezt is olvasd el! Ezt az 5 filmet ne hagyd ki a Netflix októberi kínálatából

2023 októberében Magyarországon háromféle csomagra lehet előfizetni:

  • az Alap havonta 2490-es;
  • a Standard 3490 forintos;
  • illetve a Prémium 4490 forintos havidíjért vehető igénybe.

A mostani áremelkedés ezek közül a Standardet érinti, továbbá azt a reklámokkal turbózott csomagot, amely Magyarorsszágra csak 2024 első felében érkezik.

Netflix a b\u00f6ng\u00e9sz\u0151b\u0151l megnyitva

Fotó:VCharles Deluvio/Unsplash

A Netflix a koronavírus-világjárvány okozta lezárások idején szüneteltette az áremeléseket. Utána azonban, ahogy a mozik visszaszorulásával beindult a streaming-háború, ők is irányt váltottak.

Ez is érdekelhet: Ez a cég taszíthatja le a trónjáról a Netflixet

A szolgáltató már a 2022-es év legelején emelte az árait. Majd mivel a bevételei visszaestek – és így bezuhantak tavaly még a részvényárfolyamaik is – bevezették a fiókmegosztás tilalmát, most pedig újabb drágulás következik. Igaz az idei húzásuk bevált, ebben a negyedévben a jelentés szerint 9 millió új előfizetőt nyertek maguknak.

Közgazdászok úgy gondolják, a cég a reklámbevételek kapcsán vár újabb bevételnövekedést. Mivel több előfizetésük is megdrágul, sokak esetében vonzóbb lehet az a csomag, amely reklámokat is tartalmaz.

Ha pedig még sokan erre a verzióra váltanak is vissza, a rengeteg hirdetés bevételt generál majd – a fogyasztók mellett mostmár az ügyfelektől is.

Nemrégiben a Disney+ is jelszómegosztási tilalmat és drágulást jelentett be. Láthatólag a Netflix nem hagyja, hogy felzárkózzanak a konkurenciák. Komoly árverseny alakult ki, amelynek a közeljövőben még biztosan lesznek újabb epizódjai.

A figyelmetekbe ajánljuk