Michael Jordan.

Michael Jordan nemcsak a bajnoki gyűrűkért és az aranykarikákért, hanem az exkluzív órákért is rajong.


Az NBA-legenda és NASCAR-csapattulajdonos a múlt hétvégi Ally 400-as versenyen, a Nashville Superspeedway-en mutatta meg gyűjteménye legújabb darabját, egy Urwerk UR-220 RG-t. A szögletes időmérő pimasz, ahogy az a svájci márkától elvárható, és a nyolcvanas évek egyik leghíresebb tévésorozatából, a Miami Vice-ból merített konkrét vizuális inspirációt.

Jordan új órája az UR-220 utolsó kiadása, amely májusban jelent meg. Az időmérő ergonomikus tokja szaténozott vörösaranyból készült. A zafírüveg alatt egy számlapot találunk, amelyen a vándorló órák egy forgó szatellit komplikáción, egy 3D retrográd percmutatóval, dupla járástartalékjelzővel és teljesen újratervezett számjegyekkel vannak ellátva.

Eközben a fekete DLC-bevonatú tok hátlapján egy kéthengeres olajcsere-jelző található, amely megmondja, hogy hány hónapja fut a szerkezet.

Az órát az Urwerk házon belüli UR-720-as kaliberű óraműve hajtja. A kézi felhúzású szerkezet 59 ékkövekkel és egyetlen főfutóhordó energiaforrással rendelkezik. Emellett 48 órás járástartalékkal is büszkélkedhet.

Bár az Urwerk összes órája exkluzív, ez különösen igaz a Jordan UR-220-asára, amely egyike annak a mindössze 10 darabnak, amelyet a cég készített, mielőtt végleg lezárta a modell gyártását.

Minden egyes példány körülbelül 155 000 dollárba (62 millió forint) kerül, de tekintve, hogy Jordan minden idők legjobban fizetett sportolója, elképzelhető, hogy nem is kellett kétszer meggondolnia, hogy beruházzon-e erre az exkluzív időmérőre.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk