Dollármilliókért kelhet el egy dedikált Michael Jordan-kártya
Rekordot jelentő áron, 3 millió dollárért kelhet el egy árverésen az amerikai kosaras legenda, Michael Jordan egyik játékoskártyája. Azonban a Christie's-aukciósház a következő hónapban öt pár meccsen viselt cipőjét is árverésre bocsátja majd.

Egy Michael Jordan Upper Deck Upper Deck Signed 1986 Fleer #57 Rookie Card kiváló állapotban, a becslések szerint 2 és 3 millió dollár közötti áron fog elkelni a Christie's jövő hónapban megrendezésre kerülő, online aukcióján.

Ha a kártya a hét számjegyű árkategórián belül kel el, akkor a valaha eladott legdrágább cserekártyák közé fog tartozni, amelyet egy Lebron James Rookie Patch Auto Parallel kártya vezet, amely tavaly rekordot jelentő 5,2 millió dollárt ért el.

2006 és 2007 között a Christie's szerint azok a vásárlók, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy egy ritka Fleer 20. évfordulós kártyát húzzanak, amelyen Jordan szerepelt, elküldhették azt az Upper Decknek, és cserébe kaptak egy további eredeti Fleer Jordan újonckártyát, amelyet maga Jordan írt alá.

Az így kiadott 23 kártyából mindössze 14-et azonosítottak, osztályoztak és maradt magángyűjtők kezében, a Christie's-nél eladásra kínált kártya a második legmagasabb minőségű értékelést kapta.

A kártya június 3-tól június 7-ig lesz látható a Christie's New York-i Rockefeller Center galériájában, mielőtt a licitálás véget ér.

(RobbReport)

A figyelmetekbe ajánljuk