vr szemüveg gyereken

A gyerekek könnyedén szexklubokban találhatják magukat a metaverzumban

A metatér újabban hangos a hasonló esetektől.


A BBC nyomozása során egy 13 éves gyereknek álcázott kutatónak könnyedén sikerült bejutnia egy virtuális szexklubba a VRChat nevű metaverzumos alkalmazáson keresztül, olvasható a Futurism oldalán. A kamuprofilt állítólag számos felnőtt férfi kereste meg, és szexjátékokat, óvszereket és különböző, szexet szimuláló avatarokat is mutattak neki.

Ha nem tudod pontosan, hogy mi az a metaverzum, érdemes elolvasnod részletes cikkünket: Tényleg megérkezett az internet új korszaka? Amit a metaverzumról tudni kell!

A probléma abból fakad, hogy sok, a VR-eszközökön elérhető alkalmazás nem rendelkezik korhatár-ellenőrzéssel. Emiatt hihetetlenül könnyű volt hamis profilt létrehozni, és hozzáférni a látszólag csak felnőtteknek szóló élményekhez.

Jelenleg a Meta ugyan nem engedi, hogy 13 évesnél fiatalabbak használják az Oculus VR szemüveget, ezt azonban könnyen kijátszhatják a gyerekek a szüleik fiókját használva, vagy egy hamis fiók regisztrálásával.


Mindez ismét nem vet túl jó fényt a még mindig csak kezdetleges metaverzumra, ami már most is küzd a különböző szexuális zaklatásokkal.


A figyelmetekbe ajánljuk