Egy ember a mikrofonba beszél.

A Fiverr nevű online szabadúszó-közvetítéssel foglalkozó izraeli vállalat olyan innovatív új megoldásokat vezet be, amelyekről úgy vélik, hogy a COVID utáni korszakban is a platformjukon tartják majd a munkavállalókat és ügyfeleiket.


A szóban forgó új megoldások közül talán a legérdekesebb a Fiverr AI Auditions, egy gépi tanulással működő eszköz, amely szintetizálja az emberi beszédet, hogy a színészek könnyebben juthassanak hozzá a szinkronmunkákhoz.

A cég sajtóközleménye szerint a folyamat egyszerű:

A Fiverr-en regisztrált szinkronszínészek a Voice Auditions-motor gyors betanításával létrehozhatják saját AI-hangjukat. Az ügyfelek ezután könnyedén hozzáférhetnek a Fiverr piacteréhez, hogy „megmintázzák" egy szinkronszínész hangját anélkül, hogy előbb kapcsolatba kellene lépniük velük, vagy meghallgatásra kellene kérniük őket.

Miután beírtak egy-két mondatot a forgatókönyvükből a művész Fiverr-profilján található szövegdobozba, a mesterséges intelligencia hangosan, a szinkronszínész hangján olvassa fel a részletet, és így a megrendelők pontos képet kaphatnak arról, hogy az adott személy hangja alkalmas lesz-e a projektjükhöz.

Az AI Auditions legfőbb előnye az egyszeri képzési ciklus lenne, és az, hogy a rendezők meghallgathatnák a színészek hangját.

A színészek számára az egyszeri képzési ciklus azt jelenti, hogy rövid időt tudnak beosztani, amikor a hangjuk a lehető legjobb állapotban van, majd a gépre bízhatják az első körös meghallgatásokkal járó fáradtság többi részét.

A vállalatok pedig megspórolhatnák a casting-folyamatokkal járó időt és költséget.

Forrás: The Next Web


A figyelmetekbe ajánljuk