Egy halom Tarot kártya

Illusztráció.

Jóskártyákat készített a mesterséges intelligencia

A Supercomposite néven ismert svéd zenész és AI-rajongó egy mesterséges intelligencia-szoftver segítségével több száz hátborzongató új tarot kártyát készített.


A művész a tavaly debütált Looking Glass nevű mesterséges intelligenciát használja,amelyet egy Twitter felhasználó, névszerint ai.curio készített. Néhány kártyán emberinek ható karakterek vannak, lyukas arcokkal; néhányon szörnyetegnek tűnő, véres vörös árnyalatú lények; van amelyik pedig egyszerűen csak azért hátborzongató, mert első pillantásra kísértetiesen hasonlít egy valódi tarot kártyára.

A kártyák a valóságban nem léteznek, de Supercomposite egy hosszú Twitter-folyamban mindegyiknek nevet adott, és összegyűjtötte a legjobb eredményeket. Úgy tűnik, a művész egyszerűen megpróbálja megfejteni, mi jelenhet meg az egyes kártyákon. A kísérteties képek nem tökéletes reprodukciói egyetlen tárgynak sem, de ettől függetlenül sokféleképpen értelmezhetőek.

A Twitter-rajongók lelkesek az újszerű kártyákért, és úgy tűnik, hogy elindult egyfajta diskurzus a témával kapcsolatban.

Őszintén szólva a mesterséges intelligencia jóslásra való felhasználása számomra tökéletesen érthető

– kommentelte az egyik felhasználó.

Mivel a tarot egy folyamatosan fejlődő művészet, a gyakorlók manapság gyakran támaszkodnak a Modern Witch Tarot és a Tattoo Tarot nevű paklihoz, hogy olyan művészeti és spirituális üzenetekkel kapcsolódjanak, amelyeket személyesebbnek, és hasznosabbnak éreznek.


Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk