Egy hajó oldala.

lllusztráció.

700 millió dollárba kerül, mégsem tudja senki, hogy kié ez a szuperjacht

Egyelőre senki nem tudja, hogy kié a Scheherazade nevű 700 millió dolláros szuperjacht. Az európai hatóságok azon fáradoznak, hogy megtalálják ennek a 140 méter hosszú hajónak a tulajdonosát, amely két helikopterleszállóval, egy nagy medencével és négy fedélzettel rendelkezik.


A világ 12. legnagyobb jachtja, a 140 méter hosszú, közel 700 millió dollárt érő Scheherazade sokak szerint Vlagyimir Putyin tulajdonában van.

Az olaszországi Marina di Carrarában, az olaszországi Sea Group hajógyárban kikötött Scheherazade szigorú védelem alatt áll.. A hajó brit kapitánya, Guy Bennett-Pearce azonban teljes mértékben tagadta, hogy a jachtnak bármi köze lenne Putyinhoz, a New York Timesnak azt mondta, soha nem találkozott az orosz elnökkel.

A hajó belsejét a Zuretti Yacht Design tervezte. A megayacht akár 18 vendég és egy 40 fős legénység befogadására is képes. Az Espen Oeino által készített külső egy négyszintes alumínium felépítménnyel dicsekedtet, emellett két nagy helikopter-leszálló, és egy óriási medence is a vendégek szolgálatára áll, ha épp így hozná a szükség.

Ha már a teljesítménynél tartunk, a Scheherazade-ot 8770 lóerős MTU motorok hajtják. Ez 21 csomós maximális sebességet és 17 csomós utazósebességet biztosít a hajónak. A Scheherazade teljes hatótávolságát 7000 tengeri mérföldre becsülik.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk