Egy motor.

Száguldás felső fokon: ez az 5 leggyorsabb motor a világon

A motorozás egy egészen elképesztő élmény, amelyet nem lehet szavakkal leírni. Az utakon számos, nagy teljesítményű gépet vehetünk szemügyre, az alábbi cikkben pedig bemutatjuk a világ öt leggyorsabb motorját.


5. Ducati 1199 Panigale R – 325 km/óra

A nagyobb motorral hajtott Ducati 1199 Panigale R 325 km/órás végsebességgel masszívan emeli a tempót. A motor minden szempontból kivételes, nem csak a sebesség és a nyers erő tekintetében.

A kezelhetőség csúcsminőségű, ami a nagy teljesítményű, állítható lengőkarnak és az Ohlins-felfüggesztésnek köszönhető. A kéthengeres motor titán rudakkal, finomra hangolt motortérképezéssel és rendkívül könnyű lendkerékkel rendelkezik.

4. Kawasaki Ninja H2 – 336 km/óra

Futurisztikus kialakításával és kompresszoros motorjával a Kawasaki Ninja H2 nagy port kavart. A 2015-ben megjelent új Kawasaki hallatlan teljesítményével feszegette a motorkerékpár-ipar határait.

A folyadékhűtéses, kompresszoros, 998 köbcentiméteres DOHC soros négyhengeres motor 210 lóerő és 98,5 ft-lb nyomaték leadására képes, ami a japán démont 336 km/órás maximális sebességre repíti.

3. Lightning LS-218 – 350 km/óra

A Lightning LS-218-nak annael ellenére is sikerült lenyűgöznie a motoros közeget, hogy az elektromos motorkerékpárokat nem tartják nagyra a teljesítményük hiánya és különösen az alacsony hatótávolságuk miatt.

Az LS-218-ra azonban egyáltalán nem igazak az előbbi állítások. Ez egy ultra nagy teljesítményű elektromos gép, amely 350 km/órás végsebességre képes. Folyadékhűtéses IPM-elektromotorral rendelkezik, amely hihetetlenül nagy, 168 ft-lb nyomatékkal és 200 lóerővel rendelkezik.

2. Kawasaki Ninja H2R – 400 km/óra

Az utcai Kawasaki Ninja H2 kizárólag versenypályára szánt változata, a Ninja H2R máris helyet kapott a történelemkönyvekben, miután 26 másodperc alatt megdöntötte a 400 km/órás sebességrekordot.

A 310 lóerős nyers teljesítmény és a 115 ft-lb nyomaték, valamint a teljesen szénszálas karosszéria és a leszorítóerőt generáló aerodinamikai szárnyakkal ellátott egyedi kialakítás egyedülállóvá teszi ezt a motort.

A H2R a legjobb japán mérnöki munka eredménye, és rendelkezik a legújabb és legjobb, a motorosra összpontosító támogató technológiákkal, a kipörgésgátlótól és a blokkolásgátlótól kezdve a motorfék-szabályozáson át a startvezérlésig.

1. MTT 420RR – 440 km/óra

A legtöbben valószínűleg arra számítottatok, hogy a lista a Kawasaki Ninja H2R-rel zárul, de az első helyet a hihetetlen MTT 420RR foglalja el. A Marine Turbine Technologies, azaz az MTT, piacra dobta korábbi rekordot döntő Y2K motorkerékpárjának újabb modelljét.

Az MTT 420RR egy csodálatos mérnöki alkotás, amely a Rolls Royce Allison gázturbinás motorjának 420 lóerős teljesítményével és őrületes 500 ft-lb nyomatékával rendelkezik.

A motor egy limitált kiadású, kizárólag versenypályára szánt gép. A gyártás évi 5 darabra van korlátozva, ezáltal iszonyatosan nehéz hozzájutni.

Forrás: Luxatic

A figyelmetekbe ajánljuk