Eurók.

Ők vihetik tovább a világ leggazdagabb emberének birodalmát

A világ leggazdagabb embere, Bernard Arnault – aki a LVMH luxuskonglomerátum vezetője – már régóta arra készíti öt gyermekét, hogy átvegyék az irányítást, ha ő lemond – jelentette szerdán a The Wall Street Journal.


Nem világos, hogy ez pontosan mikor lesz, de Arnault gondoskodik arról, hogy bármelyik gyereke tovább vezethesse a birodalmát, ha a családfő visszavonulna az üzleti élettől.

A beszámolók szerint Arnault már egészen kiskoruktól kezdve tudatosan trenírozza az utódait, például magával vitte őket üzleti utakra és a tárgyalásokra is.

A sok munka szemmel láthatóan be is érett, ugyanis mára mindannyian komoly szerepet töltenek be az LVMH birodalomban: Delphine a Christian Dior vezérigazgatója, Antoine a tőzsdén jegyzett vállalat vezérigazgatója – amely a család részesedését birtokolja az LVMH-ban – Alexandre a Tiffany & Co. ügyvezető alelnöke; Frédéric a TAG Heuer vezetője; Jean pedig a Louis Vuitton óraosztályának marketing- és fejlesztési igazgatója.

Ez is érdekelhet: Tulipántól a netes részvényekig – 5 gazdasági buborék, ami látványosan kipukkadt

A belsős információk alapján a család tagjai havonta egyszer összejönnek egy 90 perces ebédre az LVMH párizsi központjában, ahol Arnault tanácsot kér a gyerekeitől a vállalaton belüli konkrét kérdésektől kezdve a nagyobb átszervezésekig. Sidney Toledano szerint, aki az LVMH számos divatmárkáját felügyeli, annak ellenére, hogy látszólag mindannyian a vezetői posztért versengenek, a gyerekek remekül kijönnek egymással.

A Wall Street Journal szerint a 74 éves Arnault 80 éves koráig nem megy nyugdíjba, és még nem mondta ki kifejezetten, hogy valamelyik gyermekét nevezi ki utódjának. Csak annyit jegyzett meg, hogy az LVMH következő vezetőjét érdemek alapján választják majd ki – írja a lap.

Azt kell választani, aki az adott pillanatban a legjobb, figyelembe véve a kihívásokat. Ezt teszi a menedzsereivel, a tanácsadóival, és szerintem ezt fogja tenni a gyerekeivel is

– mondta Toledano a lapnak.

Bárki is lépjen Arnault helyére biztosan nem lesz egyszerű dolga, hiszen egy jelenleg 480 milliárd dollárra értékelt vállalatot vesz át.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk