Milliókat kereshetünk, ha erre a világ végén lévő szigetre költözünk
Shutterstock

Milliókat kereshetünk, ha erre a világ végén lévő szigetre költözünk

Álommunkának azért túlzás lenne nevezni, de biztosan nagy kaland.

Több mint tízmillió forintot kereshet az, aki bevállalja, hogy 13 hónapig egy lakatlan szigeten él majd. Az állást a Royal Society for the Protection of Birds jótékonysági szervezet kínálja, és a Gough-szigetekre kellene elköltözni évi nagyjából 11 millió forintos fizetésért. írja a BBC.

A sziget több mint 2400 kilométerre található az afrikai kontinenstől, megközelíteni csak hajóval lehet, és nagyjából hét óra eljutni odáig.

Jelenleg hét alkalmazott munkálkodik, de egyiküknek szeptemberben lejár a szerződése, így időben elkezdték keresni az utódját.

Az új alkalmazott feladata a szigeten élő madárfajok megfigyelése lesz, ezért a kritériumok között van a tudományos végzettség vagy a hasonló munka során szerzett releváns szakmai tapasztalat.

Arra érdemes felkészülni, hogy a munka nem a legjobb körülmények között lesz: a Gough-szigeten szélsőséges időjárással uralkodik. Rengeteg az eső esik, ráadásul a hőmérséklet is alacsony, hiszen a terület közel van a déli sarkvidékhez – a munka másik kritériuma éppen ezért az alkalmazkodókészség a zord körülményekhez.


A figyelmetekbe ajánljuk