Nem várt helyen bukkant híres magyar festők művére az adóhatóság

Nem várt helyen bukkant híres magyar festők művére az adóhatóság

Különleges műveket árverez el az adóhatóság: egy hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó cégtől lefoglalt festményekre lehet licitálni a NAV árverési oldalán – írja a Haszon Magazin.

A három nagy értékű magyar festmény márciusban kerül kalapács alá. Mindezekhez Einspach Gábor igazságügyi szakértő készített szakvéleményt, amit előzetesen megtekinthetnek az érdeklődők.

Az alkotásokat a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága foglalta le a Binext Ügynöki és Kereskedelmi Kft.-vel szemben folytatott végrehajtási eljárásban. Ami meglepő, hogy a cég főtevékenysége a hús- és húskészítmények nagykereskedelme. Ennek ellenére számos XIX. század végén, a XX. század elején élt híres magyar festők művei kerültek elő.

A listán Mednyánszky László Fehér falú házak között című festménye is ott van, aminek becsértéke 4 millió forint, de már 2 millió forinttól meg lehet vásárolni. Ezen kívül Vaszary János A velencei Canal Grande és Szőnyi István Zebegényi dombok című művei is elvihetőek a 10 milliós becsérték helyett már 5-5 millió forintért.


A figyelmetekbe ajánljuk