Elon Musk
Fotó: Getty Images/Theo Wargo/WireImage

A Tesla volt vezetője szerint Elon Musk egy nagyra nőtt gyerek: állandóan hisztizik

Egy ex-Tesla-vezető lerántotta a leplet egykori főnökéről, Elon Musk vezérigazgatóról, aki szerinte teljesen más emberré változott, ha dühös volt.


A BBC The Elon Musk Show című, a világ leggazdagabb emberéről szóló doku-sorozatában a Tesla korábbi globális marketingvezetője, Colette Bridgman könnyek között mesélte el, hogy volt főnöke rosszul bánt vele.

Egy alkalommal, amikor Musk szidta őt az egyik csapattag hibája miatt, azt mondta, a vezérigazgató úgy kezdett viselkedni, mint egy „kisgyerek, aki hisztizik, vagy feldúlt valami miatt".

Nem Elont láttam – hanem ezt az embert, elszállva a dühtől. Nagyon bizarr volt.

− tett hozzá a volt marketingvezető.

Ez a kioktatás volt a harmadik alkalom, hogy Musk leordította Bridgmant − és mint kiderült, az utolsó is, mert nem sokkal később felmondott a Teslánál, miután 13 évig ott dolgozott.

A kilépése előtt azonban az egykori vezető sok rossz viselkedést látott.

Voltak pillanatok, amikor annyira felhúzta magát, hogy helyben kirúgott embereket

− emlékezett vissza a BBC-nek.

Elon Musk

Fotó: Getty Images/Theo Wargo/WireImage

Bár messze nem ez az első alkalom, hogy hallunk a „mérgező" munkakörnyezetről, amelyet Musk elősegített a különböző vállalkozásainál, Bridgman beismerései, amelyek a BBC doku-sorozatának első három epizódjában szerepelnek, sokatmondóak, különösen, ha figyelembe vesszük a vállalatnál betöltött státuszát.

Ugyanebben a sorozatban Dolly Singh, a SpaceX egykori tehetségkutató vezetője megvédte Musk vezetői stílusát, mondván, hogy „a jóval együtt a rosszat is elfogadta".

Ha a recepttel szórakozol, akkor a varázslatot is elrontod

− mondta Singh a sorozatban.

Ám abban vitathatatlanul kevés varázslatos van, ahogyan Bridgmannel Musk bánt.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk