audi

Az évtized végére csak elektromos autót hajlandó gyártani az Audi

A vállalat ígéretet tett arra, hogy 2033-ig fokozatosan kivonja a forgalomból az összes belsőégésű modellt.


A német luxusmárka most jelentette be, hogy 2029-ig világszerte minden gyárában kizárólag elektromos hajtású járműveket fog gyártani. Ez a lépés pedig nem csak a gyártási költségeket csökkenti, de segít a vállalatnak abban is, hogy elérje korábban kitűzött célját, miszerint 2033-ig fokozatosan leállítja az összes belsőégésű modell megjelenését – írja a RobbReport.

Ez is érdekelhet: Audi logó ihlette extravagáns házat mutatott be a lengyel építész

Az olyan autógyártók, mint a Ford és a General Motors már rendelkezhetnek dedikált EV-gyártó létesítményekkel – amelyeket zöldmezős beruházásoknak neveznek –, de az Audi biztosítani akarja, hogy minden gyára képes legyen akkumulátoros járművek előállítására.

Ezért a Volkswagen AG tulajdonában lévő autógyártó a következő néhány évben 500 millió eurót fektet be a járműgyártás racionalizálásába, üzemeinek villamosításába és a világ minden táján az EV-k gyártására képzett alkalmazottak képzésébe.

Az Audi úgy véli, hogy a jelenleg meglévő üzemeket, olyan létesítményekké kell alakítani, amelyek egyenlő hangsúlyt fektetnek a költséghatékonyságra, a fenntarthatóságra, a rugalmasságra és a vonzerőre. Hiszen ezek segíthetnek a vállalatnak a későbbiekben pénzt megtakarítani.

Ezek az újítások lehetővé teszik, hogy ideiglenesen a teljesen elektromos E-Tron GT-től a belsőégésű S8-asig minden ugyanarról a gyártósorról kerülhet le. Ennek köszönhetően a vállalat képes megfelelni a fogyasztók igényeinek, mivel az elkövetkező években az autósok egyre több akkumulátoros autót és SUV-t fognak vásárolni.

Lépésről lépésre minden telephelyünket a jövőbe visszük. Nem akartunk kisebb bázisokat már meglévő zöldmezős beruházásokon. Ehelyett a saját üzemeinkbe fektetünk be, hogy azok végül ugyanolyan hatékonyak és rugalmasak legyenek, mint az újonnan épített gyárak

– nyilatkozta Gerd Walker, az Audi igazgatótanácsának tagja.

Ez is érdekelhet: Az e-autók nem csak városi kocsikázásra alkalmasak – elmondjuk, miért!

Az Audi azt is bejelentette, hogy csak 2026-tól kezdve vezet be elektromos autókat, és ezt a döntést valószínűleg az EU szigorú új, Euro 7-es szennyező anyag-kibocsátási normái indokolják, amelyek 2025-ben lépnek életbe.

A figyelmetekbe ajánljuk