Öt tárgy, ha már nagyon hiányzik nekünk az utazás

Öt tárgy, ha már nagyon hiányzik nekünk az utazás

A koronavírus-világjárvány alapjaiban változtatta meg mindennapjainkat. Életünknek talán nincs olyan területe, amire ne lett volna hatással: irodák helyett otthoni munkavégzésre lettünk ítéltetve, maszkot kellett viselnünk szinte mindenhol, de még az utazás élményéről is le kellett mondanunk. A megfelelő járványügyi intézkedéseknek köszönhetően azonban úgy tűnik, lassan fellélegezhetünk, és talán még az is lehet, hogy hamarosan újra útnak indulhatunk. De mire lesz szükségünk az utazásokhoz? Mutatjuk!A lakóautók lakóautója

Hiába a védőoltások és a csökkenő aktív betegszám, néhány korlátozás valószínűleg még velünk marad a következő pár évben. A repülőgépeken például szinte biztos, hogy kötelező lesz a maszkviselés, ami nem is véletlen, hiszen egy-egy gépóriáson nehezen oldható meg a megfelelő távolságtartás. Ha valaki biztonságosabb körülmények között utazná körbe Európát, válassza a lakóautók kényelmét. A Land Ark Drake utazókocsija például tökéletes választás egy roadtriphez, kialakításában ugyanis a legelegánsabb hotelekkel veszekszik, méretében viszont tökéletesen reprezentálja a legnagyobb lakóautókat. Az Ark Drake-ben akár 6 ember is kényelmesen elfér – ez utóbbi már csak azért is lehetséges, mert az autó két tetőtérben kialakított hálószobával is rendelkezik.

Ár: 45 millió Ft

A bőröndöd társa: ruharendező zsák

uncommongoods.com

Több mint egy év utazásmentességet követően szinte biztos, hogy valamennyien elkövetünk majd egy hibát első utunk során: összevissza pakolunk majd be bőröndünkbe. Ez persze nem csoda, hiszen jól kialakított rutinunk megkopott az elmúlt időszakban, így nem árt, ha igénybe veszünk némi segítséget. Jennifer Jansch ruharendező zsákjait például pont erre találták ki: a négyrészes csomagban találunk zsákot fehérneműinknek, cipőinknek, különböző elektronikai eszközeinknek, sőt, még a szennyes ruháknak is. A tárolók megkülönböztetése is egyszerű, hiszen mindegyiken megtaláljuk az adott ruhanemű vagy tárgy képét.

Ár: 13 700 Ft

Provence Glory, az albumba ültetett útikönyv

Útikönyv sem volt mostanában nagy szükségünk, ez azonban a következő időszakban remélhetőleg változni fog. Ha valami igazán különleges kötetre vágyunk – illetve, ha Dél-Franciaország környékét látogatnánk meg –, válasszuk az Assouline kiadásában készült Provence Gloryt, mely egyszerre tölti be egy album és egy útikönyv szerepét! A könyvből megismerhetjük a régió legapróbb titkait és rejtekhelyeit, mindezt kiegészítve gyönyörű képekkel.

Ár: 27 000 Ft

A kényelmes alváshoz: Slip utazószett

farfetch.com

Egyetlen dolog van, ami igazán el tudja rontani egy-egy utazás élményét: ha nem tudjuk magunkat rendesen kialudni. Ezért leginkább a szállásokon található ágyak tehetőek felelőssé, amelyeken csak akkor tudunk javítani, ha mi magunk gondoskodunk bizonyos dolgokról. Természetesen nem a matracra vagy paplanra gondolunk, de egy-egy utazópárna könnyedén beférhet bőröndünkbe. Ilyen például a Slip utazószettje is, melyben nem csak párnát, de még egy alvómaszkot is találunk: a csomag mindkét része selyemből készült, ám míg előbbi fehér, addig utóbbi barna színű.

Ár: 61 000 Ft

Toscana vár ránk

people walking on street during daytime

Cristina Gottardi/Unsplash

Alig van valaki, akinek ne dobogtatná meg a szívét Toscana – különösen most, amikor az utazás komoly akadályokba ütközik –, ezért képzeletben a toszkán tájakra kalauzoljuk az olvasókat, átadva az életérzést, amiért az olasz régió olyannyira szerethető. Csodás kisvárosokat, kihagyhatatlan látnivalókat, élményeket, szállásokat ajánlunk, és a gasztronómiában is elmerülünk.

Toscanáról bővebben a Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámában olvashatnak, mely elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk