Öt Oscar-díj.

Soha ennyi szavazat nem érkezett még az Oscar-jelölt filmekre, mint idén

Az Amerikai Filmkadémia igazgatója szerint egy soha nem látott rekordot döntöttek meg a szavazásra jogosult tagok.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjainak szerdán küldött levelében Dawn Hudson vezérigazgató azt írta, hogy a szervezet az Akadémia történetében a valaha volt legmagasabb részvételi arányt érte el a szavazás során.

Hudson megjegyzi, hogy 82 országból küldték be a szavazólapokat, és továbbra is arra buzdít, hogy a szezon további részében is használják az Akadémia vetítőtermét, különösen, mivel ez az első év, amikor a fizikai DVD-vetítőket betiltották, főként környezetvédelmi okokból.

A jelöléseket kedd reggel hozzák nyilvánosságra. A verseny számos kategóriában nyitottnak tekinthető, köztük a legjobb film kategóriában is, ahol az Akadémia 2011 óta először visszatér a 10 jelölthöz az elmúlt évek nyolc-kilenc nomináltja helyett.

Köszönjük, hogy időt szakítottak arra, hogy szavazzanak az idei Oscar-jelöltekre. A filmek és művésztársaik munkája iránti szenvedélyeteknek köszönhetően önök vezettetek minket az Akadémia történetében valaha volt legmagasabb részvételi arányhoz a szavazás során. Önök 82 országból küldtek szavazólapokat. Ez rengeteg szeretet a filmek iránt!

– írta Hudson a tagoknak címzett levélben.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk