„Öregedésgátló" tablettát tesztelnek az amerikai katonákon
Nem fognak kétszáz évig élni, de a teljesítményük jelentősen javulhat az öregedés mellett is.

Jövőre megkezdődhet azoknak a tablettáknak a klinikai tesztelése, amely „öregedésgátlóként" hatna az emberi testre. Mindez a Pentagon hosszú ideje tartó kísérleteinek eredménye, amelyre már 2,8 millió dollárt, azaz durván egymilliárd forintot pumpáltak bele.

A teszteket az amerikai hadsereg egyik egységén, az Amerikai Különleges Műveleti Parancsnokságán végzik (Special Operations Command, SOCOM). A készítmény természetesen nem olyan fizikai tulajdonságok létrehozásáról szólnak, amelyek az emberi test számára ismeretlenek – azaz nem lesz szupererőnk –, inkább az időskori teljesítményromlást javítja nagy mértékben.

Az étrend-kiegészítő tesztelését a SOCOM szóvivője is megerősítette, aki elmondta, hogy a tabletták a NAD+ (nikotinamid-adenin-dinukleotid) molekula szintjét növelik meg, amely „elengedhetetlen fontosságú az összes élő sejt működéséhez". Az optimális NAD + szint fenntartása lehetővé teszi az emberek számára, hogy hosszabb és egészségesebb életet éljenek – de ez étrend-kiegészítők nélkül az öregedés haladtával drasztikusan csökkenni kezd.

Ha a jövőre megkezdett tesztek sikeresek lesznek, akkor a katonák mellett szélesebb körben is elérhetővé válhat a tabletta, ezzel pedig jóval hosszabb ideig élhetnénk egészséges és fitt életet – írja a Breaking Defense.


A figyelmetekbe ajánljuk