Egy Toyota Supra eleje.

Illusztráció.

Videó: ez az önvezető autó már driftelni is képes

A Toyota Kutatóintézet (TRI) szakemberei egy Supra sportkocsival drifteket hajtottak végre anélkül, hogy a sofőr egyáltalán hozzáért volna a kormányhoz.


Bár rendkívül szórakoztató nézni, ahogy a karcsú jármű megpörgeti a kerekeit és kikerüli az akadályokat, az intézet azt állítja, hogy mindez az autó biztonsága érdekében történik.

A TRI-nél az a célunk, hogy olyan fejlett technológiákat használjunk, amelyek kiegészítik és felerősítik az embert, nem pedig helyettesítik

– mondta Avinash Balachandran, a TRI egyik vezetője egy nyilatkozatban.

A mutatvány mögött álló kutatók azt remélik, hogy betekintést nyerhetnek abba, hogyan reagálnak a hivatásos versenyautó-vezetők bizonyos helyzetekben, például amikor egy jégfoltba ütköznek az úton, és a tanulságokat felhasználhatják az autók jövőbeli biztonsági funkcióinak kifejlesztéséhez. Ezeket a tapasztalatokat akarják beültetni később az önvezető autók technológiájába is, hogy az autópilóta-rendszerek megfelelően tudjanak reagálni a nehéz körülményekre.

Annak érdekében, hogy biztosan ne ütközzön, a jármű hatalmas mennyiségű adatot dolgoz fel, másodpercenként hússzor újraszámolva az útvonalát. Emellett mind a négy kerekére külön-külön is képes fékezni.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk