pilótafülke

74 évnyi működés után az Alitalia olasz légitársaság nem kínálja többé szolgáltatásait, mivel a mélyreható pénzügyi problémákat követően – különösen a COVID-19 helyzete miatt – végleg leállították. Az Alitalia az olasz fővárosból Cagliariba közlekedő járata volt az utolsó járata ennek a légitársaságnak, és mostantól az Italia Trasporto Aereo (ITA) fogja helyettesíteni.


Az ITA Airways elnöke, Alfredo Altavilla elmondta:

Új olasz márkaként születtünk, és úgy döntöttünk, hogy csak olasz vállalatokkal dolgozunk együtt."

Az elmúlt 20 év alatt az Alitalia közel 13 milliárd euróba került az országnak. A koronavírus és mutánsainak terjedése pusztító helyzetet idézett elő a vállalat számára.

A vírus okozta nehéz helyzet miatt az ITA mindössze 2800 alkalmazottat fog foglalkoztatni, miközben sok embernek kell szembenéznie a munkanélküliséggel. Az olasz hatóságok megerősítették, hogy az ITA az ország kormányának tulajdonába kerül. A légitársaság 52 repülőgéppel tervezi az indulást, míg a gépek száma 2025 végére 105-re emelkedik.

A mostani 44 célállomásnak a száma pedig 2025-re 75 darabra nő.

Az év elején az Európai Unió Bizottsága összesen 73,02 millió eurós támogatást hagyott jóvá az Alitalia számára, hogy segítse a légitársaságot a COVID-19 okozta károk helyreállításában, miután megerősítette, hogy ez a döntés összhangban van az uniós állami támogatási szabályokkal.

(CNN)

A figyelmetekbe ajánljuk