Feltekerhető képernyős okostelefon lesz a jövő?
Izgalmas újdonsággal rukkolt elő egy kínai cég, az Oppo.

A telefonok evolúciója villámgyors, az elmúlt húsz évben szinte semmi sem fejlődött ilyen sebességgel, mint a telefonok. Az elmúlt esztendők egyik legnagyobb mobilos újítása az összehajtható képernyő volt, a gyártók azonban folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél érdekesebb és izgalmasabb innovációval lepjék meg az embereket.

Az LG 2020 nyarán jelentette be a „Project B" néven emlegetett okostelefont, melynek képernyője már nem összehajtható, hanem feltekerhető lesz. A világhírű cég idénre ígéri a készülék megvalósítását.

Az Oppo azonban nem váratta a nagyérdeműt. Megmutatták saját koncepciójukat. Az Oppo X 2021 normál állapotban egy 6,7 colos kijelzővel rendelkező mobil, ám ha az eszköz oldalán megnyomunk egy gombot, akár 7,4 colosra is kiszélesedhet.

Hogyan működik? A telefon belsejében elhelyeztek különféle görgőket, valamint az azokat működtető motorokat, melyek erőt fejtenek ki szélesítéskor és az összecsukáskor. A panelok ekkor kifeszülnek, ennek köszönhetően pedig a kijelző nem tud felgyűrődni. A mobil vázát természetesen ennek megfelelően úgy alakították ki, hogy képes legyen megnyúlni.

Az Oppo nem nyilatkozott arról mikor tervezi piacra dobni a találmányt, de lehetséges, hogy ebben a formában sosem kerül majd az üzletek polcaira. Amennyiben mégis forgalmazni szeretnék rengeteg technikai kérdést kell megoldaniuk. Például, hogy a kijelző eltakart része kikapcsoljon, amikor nem látjuk és az akkumulátor is elég nagy legyen ahhoz, hogy ezt a fajta mechanikát működtetni tudja.


Forrás: hvg


A figyelmetekbe ajánljuk