gyűrűt húz az ujjára egy fehér pólós ember

Pontosan azonosította a koronavírus-fertőzés okozta megemelkedett testhőmérsékletet egy, a kereskedelemben is kapható intelligens gyűrű. A Kaliforniai Egyetem tudósai 50 fertőzött adatait vizsgálták.


A Scientific Reportsban megjelent tanulmány szerint a mobilalkalmazáshoz csatlakozó Oura Ring nevű gyűrű már akkor jelezheti a megfertőződést, amikor az érintettnek még sejtése sincs róla. Az okosékszer folyamatosan rögzíti a testhőmérsékletet, így könnyebb felismerni a bár ingadozó, de relatíve magas értékeket is. Ezen kívül a megnövekedett pulzust és légzési rátát, valamint a lecsökkent pulzusszám-variabilitást is képes észlelni az eszköz.

Bár még nem teljesen bizonyított a gyűrű hatékonysága, a vizsgált 50 alany közül 38 esetben a koronavírus okozta lázat már akkor azonosították, amikor a betegek még nem jeleztek tüneteket, vagy a panaszok észrevétlenek maradtak. A szakemberek több héten át elemezték a résztvevők hőmérsékleti adatait.

Az Egyesült Államokban ezidáig csaknem 3400 egészségügyi dolgozónak juttatták el a gyűrűket, és a Ourával együttműködve felkérték a meglévő felhasználókat is, hogy vegyenek részt a tanulmányban a mobilalkalmazáson keresztül. Végül világszerte több mint 65 ezer résztvevőt regisztráltak egy nemrég lezárt megfigyeléses vizsgálathoz, amely eredményeinek publikálására most készülnek az egyetem kutatói.

via HáziPatika.com

A figyelmetekbe ajánljuk