buszon alvó férfi
Egy hongkongi buszvállalat egy egészen különleges utazási csomagot vezetett be: nagyjából négyezer forintért bárki aludhat egy jót városnézés közben.

Bosszantó jelenség, amikor otthon nem tudunk aludni, ami miatt komoly erőfeszítést kell tenni, hogy a munkába menet a buszon zötykölődve ne ragadjunk fent a végállomásig. Ezzel nem vagyunk egyedül; rengeteg hongkongi lakos hasonló cipőben jár.

Egy buszos túrákat szervező vállalat arra lett figyelmes, hogy az utasok egyre gyakrabban füldugókkal és alvási maszkokkal érkeznek a városnézésekre – írja a Haszon.

Mint kiderült, Hongkong nevezetességei a legkevésbé sem érdeklik őket, csupán azért jelentkeznek az utazásokra, mert szeretnének egy jót aludni.

A vállalat meglátta az üzleti lehetőséget a jelenségben, és elindított egy projektet kifejezetten az álomszuszék utazókra szabva.

Az érdeklődők egy ötórás, nagyjából 83 kilométeres „kiránduláson” vehetnek részt, a „buszos utazás a semmibe” nevű csomag keretei között. A buszt kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy semmi ne zavarja meg az utasok nyugalmát.

A jegyek 99 hongkongi dollárról (4143 forint) indulnak, de az emeletes busz kényelmesebb helyeiért 399 hongkongi dollárt (16700 forint) is elkérnek.

Frankie Chow, az Ulu Travel elnöke és a csomag kitalálója mindenre figyelt: a gyakori megállások és elindulások elkerülése érdekében direkt olyan útvonalat választottak, ahol kevés közlekedési lámpa található.

Chow egyszerre két utascsoportot is kiszolgálna: azokat, akik álmatlansággal küzdenek, és egy csendes helyen akarnak aludni, és azokat, akik az utazási korlátozások ellenére szeretnék megtekinteni Hongkong látnivalóit.

Hongkong a Zéró COVID politikát követi, és továbbra is a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött területe, ami megnehezíti a be- és kiutazást. Emiatt egyébként több mint száz pilóta került karanténba pár hete.

A hongongi jelenség nem egyedülálló: Dél-Koreában léteznek olyan kávézók, ahol kifejezetten olyan embereket látnak vendégül, akik egyedül, csendesen, magukba merülve szeretnének elfogyasztani egy csésze kávét. 2015 óta Japánban is kifejezetten népszerűnek számítanak a csendes kávézók, ahová rendszerint özönlenek az emberek, hogy egyedül lehessenek.

(Haszon)


A figyelmetekbe ajánljuk