Mindig lehet újat mutatni.

Február 18-án, 470 millió kilométer megtétele után sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance marsjárója, amit bátran lehet történelmi eseménynek nevezni. Minderről az egész világsajtó beszámolt, és milliók követték élőben a „a rettegés hét percének" nevezett leszállást.

Hogy mekkora dologról volt szó, jól mutatja az egy TikTok-on népszerű videó tökéletesen bemutatja: a felvételen a NASA-nal 35 éve dolgozó, a mostani küldetés tanácsadója, Miguel San Martín argentin mérnök reakciója látható. Akinek egyébként a Perseverance volt az ötödik marson landoló járműve.

@ms11850

Dad 🥺 Chief engineer of the previous 4 Mars landings logging in to Mission Control as an advisor for Mars 2020 #fyp #foryoupage #mars2020

A marsjáró tartogat még bőven meglepetéseket: az Ingenuity nevű kísérleti marshelikopter is a bolygóra érkezett, amely tesztrepüléseket fog végezni. Ha a napenergiával hajtott, 1,8 kilogramm súlyú drón túléli a hideg marsi éjszakákat, az azt jelenti, hogy a jövőbeli missziókat ki lehet bővíteni légi megfigyelésekkel. Várhatóan már áprilisban bevetésre küldik az eszközt.

Ráadásul a marsjáróval a felszínre juttattak egy olyan kísérleti eszközt is, mely tiszta oxigént von ki a Mars légkörének szén-dioxidjából.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk