Rájöttek ugyanis, ha kisebb összeggel károsítanak meg minket, annak kevésbé járunk utánuk.A károsultak nem keresik fel a rendőröket és nem jelentik az őket ért sérelmet, így bár a tettesek vagyonokat keresnek, büntetésük elmarad.

A jelenségnek neve is van: silent stealing, vagyis csendes lopás

írja a computerworld.hu alapján a Haszon magazin.

A bűnelkövetési technikára a brit Royal United Services Institute (RUSI) nevet viselő agytröszt figyelt fel, mely szerint tolvajoknak ez a módszer azért kedvező, mert a károsultak kisebb valószínűséggel jelentik, ha alacsonyabb összeggel rövidítették meg őket, különösen igaz ez a mostani időszakra, hiszen a koronavírus-járvány miatt az emberek nem szívesen járnak a rendőrségre.

A járvány a csalók kezére játszik, mert a munkavállalók közül sokan dolgoznak otthonról, ahol gyengébb a netes védelem, mint az irodákban, valamint egyre könnyebb az interneten hackerek által megszerzett személyes adatokat vásárolni, amelyekkel a bűnözők könnyen el tudják lopni áldozataik személyazonosságát.

Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk