Egy drón a naplementében.
Az izraeli rendőrség olyan drónokat vásárol, amelyek kilométerekről észreveszik a lövöldözéseket.

A ShotSpotter új sajtóközleménye szerint az izraeli rendőrség hamarosan autonóm drónokkal repülhet olyan helyekre, ahol lövéseket észlelnek. Az amerikai székhelyű vállalat már készít egy vitatott terméket – amely akusztikus érzékelőkkel érzékeli a lövéseket és riasztja a rendőrséget –, most pedig az Airobotics nevű céggel szövetkezve olyan drónokat hoz létre, amelyek reagálnak a zavargásokra.

Az Airobotics úgy véli, hogy a ShotSpotterrel, a lövések felderítésében vezető szerepet betöltő céggel való integráció jobb technológiai megoldást nyújt a lövöldözős bűncselekmények kezelésére Izraelben

– mondta Meir Kliner, az Airobotics vezérigazgatója a decemberi sajtóközleményében.

A koncepciót azonban heves kritikák érik. Az Axios nemrég számolt be arról, hogy a denveri rendőrség használja a ShotSpottert, de nem tudják bizonyítani, hogy az valóban csökkenti a fegyveres erőszakot.

Az új számok azt mutatják, hogy a ShotSpotter-riasztások Denverben 2021-ben közel 25 százalékkal nőttek a tavalyi évhez képest, de a letartóztatások csak 2 százalékkal emelkedtek. A technológiát világszerte több mint 100 városban vetették be, és nem Denver az egyetlen, amelyik problémákat jelentett a szolgáltatással kapcsolatban.

A bűnüldözési technológia életeket menthet, és biztonságosabbá teheti a rendőrök munkáját, de csak akkor, ha valóban működik. Sokan attól tartanak, hogyha a technológia rossz kezekbe kerül, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk