Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin

Obazda, a bajor sajtkrém

Ez a villámgyorsan elkészíthető sajtkrém a brie-től és a rúzskultúrás sajttól kapja karakteres ízét - a búzasört ne hagyjuk ki belőle!


Obazda - bajor sajtkrém recept

Hozzávalók:

  • 200g érett szénatejes Brie sajt
  • 200 g Goßholzer rúzskultúrás sajt
  • 60 g puha vaj
  • 30 ml világos búzasör
  • ½ fej lilahagyma, finomra aprítva
  • 1 tk. pirospaprika
  • ½ tk. őrölt köménymag
  • frissen őrölt fekete bors
  • tengeri só

Elkészítés:

Az apróra kockázott sajtokat és a vajat villával darabosra pépesítjük, hozzáadjuk a hagymát, majd annyi sört, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Ekkor fűszerezzük paprikával, köménnyel, borssal és sóval. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Rozsos pirítóson, vagy hegyi kenyérrel és gyöngyhagymával kínáljuk.

Friss

Dinoszaurusz maradványok lehetnek a Holdon

Újabb konteó látott napvilágot, vagy tényleg lehet valóságalapja?

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk