Bajor sajtkrém kenyérrel
Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin

Obazda, a bajor sajtkrém

Ez a villámgyorsan elkészíthető sajtkrém a brie-től és a rúzskultúrás sajttól kapja karakteres ízét - a búzasört ne hagyjuk ki belőle!


Obazda - bajor sajtkrém recept

Hozzávalók:

  • 200g érett szénatejes Brie sajt
  • 200 g Goßholzer rúzskultúrás sajt
  • 60 g puha vaj
  • 30 ml világos búzasör
  • ½ fej lilahagyma, finomra aprítva
  • 1 tk. pirospaprika
  • ½ tk. őrölt köménymag
  • frissen őrölt fekete bors
  • tengeri só

Elkészítés:

Az apróra kockázott sajtokat és a vajat villával darabosra pépesítjük, hozzáadjuk a hagymát, majd annyi sört, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Ekkor fűszerezzük paprikával, köménnyel, borssal és sóval. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Rozsos pirítóson, vagy hegyi kenyérrel és gyöngyhagymával kínáljuk.

A figyelmetekbe ajánljuk